Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Beskæftigelsesprojektet i mål med flot resultat

Exits beskæftigelsesprojekt, ”Fra indsat til ansat”, sluttede ved udgangen af januar 2010. Det var et to-årigt projekt, der blev støttet økonomisk via en pulje under Arbejdsmarkedsstyrelsen, “Personer på kanten af arbejdsmarkedet”. 

Resultaterne af såvel projektet ”Fra indsat til ansat” som det øvrige arbejde, der gøres i eller ud fra Exit, har været meget positive. Ved udgangen af januar 2010, hvor projektperioden udløb, var der blevet visiteret 132 personer til ”Fra indsat til ansat” – målet var at få visiteret 80 personer under hele projektet.

Af de 132 visiterede er 119 ikke blevet dømt for ny kriminalitet i projektperioden. Det vil sige, at 90 % af de visiterede ikke er blevet dømt for ny kriminalitet i projektperioden. Målet for projektet var, at 75 % ikke skulle falde tilbage i ny kriminalitet i projektperioden.

En del af de 132 visiterede begyndte så sent i forløbet, at de ikke havde mulighed for at gennemføre hele forløbet inden projektperiodens udløb. Men de fortsatte i forløbet, da Exit videreførte job- og uddannelsesvejledningen efter projektets afslutning. Derfor vil flere end de 71, der er registret ved udgangen af december 2009, ende med at komme i job eller væsentligt tættere på arbejdsmarkedet.

Projektet blev løbende evalueret af Rambøll. I slutevalueringen fra januar 2010 hedder det ”54 % er kommet i job, uddannelse eller frivilligt arbejde over 10 timer om ugen, hvilket vurderes at være væsentligt bedre end resultatet af den ordinære indsats”.

• Hent rapporten Personer på kanten af arbejdsmarkedet. Slutevaluering. (Rambøll, januar 2010)