Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Advokat til Pape: Tre måneders fængsel har ikke en større præventiv virkning end en betinget dom med samfundstjeneste

”Hvor er ministerens helhedsforståelse henne, herunder hensynet til sammenhængskraften i Danmark og til, at lovovertrædere ikke begår yderligere kriminalitet,” skriver advokat Michael Bjørn Hansen i et debatindlæg på Politiken.dk, hvor han kritiserer justitsminister Søren Pape Poulsens (K) forslag om at begrænse anvendelsen af betingede domme til personer, der har udøvet vold for første gang.

”Ministeren fremfører, at hårdere straf vil få potentielle lovovertrædere til at tænke sig om. Realiteten er, at ingen lovovertræder på gerningstidspunktet gør sig forestilling om straffens størrelse. Og der er ingen dokumentation for, at tre måneders ubetinget fængsel har en større præventiv virkning end en betinget dom med samfundstjeneste.

Alle, der arbejder med de kriminelle, er enige om, at betingede domme er langt mere formålstjenlige end en ubetinget fængselsstraf. Virkningen af den førte politik er overfyldte fængsler. Det giver øget polarisering og øgede rekrutteringsmuligheder for banderne. Vi risikerer at gå i USA’s fodspor, hvor fængslerne er blevet en industri, og som en uhyggelig stor andel af den sorte mandlige befolkning har gjort bekendtskab med,” skriver Michael Bjørn Hansen.

 

Relaterede artikler: