Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

17 forslag til bedre sikkerhed i fængslerne

Efter en række voldsomme episoder med vold og overfald rettet mod ansatte i fængslerne både i og uden for arbejdspladsen besluttede justitsminister Søren Pape Poulsen i januar 2017 at nedsætte en task force, som skulle komme med forslag til, hvordan man styrker sikkerheden i landets fængsler.

Task forcens arbejde har nu mundet ud i 17 anbefalinger til at styrke sikkerheden for medarbejderne i de danske fængsler – både her og nu og på længere sigt, skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Task forcen anbefaler blandt andet et pilotprojekt om bodycams (kropskameraer) til de enkelte betjente og såkaldte dashcams, der kan installeres i tjenestekøretøjer. Begge typer af kameraer vurderes at have en præventiv virkning på vold og trusler, ligesom man efterfølgende kan evaluere konkrete episoder og på den baggrund iværksætte relevante sikkerhedsmæssige tiltag.

Task forcen lægger også op til strengere disciplinærstraffe for vold, trusler om vold og upassende sprogbrug. Indsatte skal også i højere grad kunne overføres fra åbent til lukket fængsel.

Initiativerne i kriminalforsorgens plan omfatter her og nu blandt andet overførsel af personale til de mest belastede fængsler fra andre enheder i kriminalforsorgen, mulighed for at tidligere og pensionerede fængselsbetjente kan hentes ind samt potentialet for at uniformerede chefer, ledere, konsulenter og medarbejdere kan deltage i vagterne.

På længere sigt vil Kriminalforsorgen ansætte 140 nye fængselsbetjente i 2017 og have en skærpet opfølgning på sygefraværet.