Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Tidligere korshærschef og fængselspræst Bjarne Lenau Henriksen er død

Bjarne Lenau Henriksen fortalte ved Kulturnatten i 2016 om arbejdet som fængselspræst. (Foto: Bent Dahl Jensen)

Tidligere korshærschef og fængselspræst Bjarne Lenau Henriksen er død

Tidligere korshærschef og fængselspræst Bjarne Lenau Henriksen døde den 27. oktober i en alder af 73 år. Han var gennem flere år var en hyppig gæst i Café Exit, når han kom ind til kultureftermiddag i Apostelkirken sammen med en gruppe indsatte fra Horserød Fængsel, hvor han efter 2011 arbejdede som fængselspræst – først sammen med Hanne Storebjerg og siden med Linnea Lund. Bjarne Lenau Henriksen deltog også i flere arrangementer i Café Exit, hvor han fortalte om sit arbejde både i og uden for fængslet.

Bjarne Lenau Henriksen var inden da – fra 1987 til 2011 – chef for Kirkens Korshær, der driver et stort socialt arbejde, og han satte også sit præg på arbejdet blandt socialt udsatte i mange andre sammenhænge. ”Bjarne var som chef en kæmpe inspiration for alle i Kirkens Korshær, og hans holdninger havde stor indflydelse på den socialpolitiske dagsorden, blandt andet i Rådet for Socialt Udsatte. Også efter sit virke i Kirkens Korshær fortsatte Bjarne med at tale udsatte menneskers sag, og i sit arbejde som fængselspræst blev han et betydningsfuldt holdepunkt for mennesker under afsoningen,” skriver Kirkens Korshær.

Bjarne har skrevet flere bøger, senest ”Kristendommens menneskelighed” i 2020.

Bjarne Lenau Henriksen blev bisat fra Marmorkirken den 4. november.

Læs mere

Tidligere korshærschef Bjarne Lenau Henriksen er død, Kirkens Korshær, 29-10-2021

Tidligere korshærschef er død: ”Det er et af de store træer i skoven, der er væltet”, Kristeligt Dagblad, 28-10-2021 (betalingsartikel)

Sidste farvel til korshærschef: ”Tak for Bjarne”, Kristeligt Dagblad, 04-11-2021 (betalingsartikel)