Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

(Foto: Bent Dahl Jensen)

Søren Bernbom – en elsket og populær gæst ved kultureftermiddagen i København

Sangeren og musikeren Søren Bernbom var en elsket og populær gæst ved Café Exits kultureftermiddag i København torsdag den 26. januar 2017. Her sang han en række numre fra sine seneste udgivelser. Indimellem fortalte han om små bidder af sin livshistorie. Herunder om opvæksten på Christianshavn med Christiania som nabo. Han blev smidt ud af skolen, fordi han hellere ville leve sit eget liv. Det blev til ”et liv på stoffer og alkohol”, indtil han besluttede at stoppe med det den 12. september 1992. Undervejs sad han i fængsel i en del år i en periode frem til 1986.

På Christianshavn lærte han også Kim Larsen og de andre ”drenge” fra Gasolin at kende, og han blev spurgt, om han ville synge ”Joanna” på Kim Larsens solo-lp ”Værsgo”, der udkom i 1973. Søren Bernbom lagde også stemme til ”De fjorten astronauter” på lp’en.

Søren Bernbom sang ved kultureftermiddagen – mellem sine egne numre – ”Joanna” i sin nye fortolkning af nummeret og også Kim Larsens ”Blaffersangen”. Søren Bernboms egne numre talte blandt andet en ny sang, han har skrevet til minde om sin storebror, som døde af stoffer. Han sang også ”Hvor Skal vi Gå Hen?”, der handler om hjemløse – og er indspillet af hans Søren Bernbom Band.