Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Forsvarsadvokat: ”Hårdt-mod-hårdt -logik afføder vold i fængslerne"

“Det undrer mig desværre ikke, at vi på det sidste hører om hidtil uhørte tilstande i Danmark i forhold til diverse episoder mod fængselsbetjentene,” skriver advokat Erbil Kaya i et debatindlæg på netavisen Altinget.dk – med henvisning til, at der i det forgangne år er sket ”en hidtil uset stigning i det, der kaldes for voldsbølgen mod fængselsbetjentene”.

Erbil Kaya skriver blandt andet, at der er ”ærgerligt, at de politiske love og signaler de seneste år udelukkende er gået i retning af nul-tolerance over for de indsatte”.

”Dette skærper modsætningerne mellem indsatte og ansatte, hvilket der ikke er behov for. Der er behov for det modsatte.

I det politiske systems evindelige krav om skærpelser og hårdt-mod-hårdt-logik lægger kimen til de voldelige episoder, der kan vise sig at være toppen af isbjerget, hvis der ikke sker en ”normalisering” af forholdet mellem indsatte og ansatte. Det seneste nye er reglen om forbud mod rygning for de indsatte. Reglen er helt unødvendig og vil være med til at presse de indsatte yderligere. Således skabes der endnu engang konfliktpotentiale.

Fængselsbetjentene er for de indsatte ansigtet på et system, der konstant presser de indsatte ud over deres kapacitet. I takt med den dårlige behandling af de indsatte er det i virkeligheden ikke særlig overraskende og ikke en tilfældighed, at denne voldsbølge mod fængselsbetjentene sker netop her på det seneste.

Hvis den fysiske vold mod fængselsbetjentene skal bremses, så skal vi starte med at bremse de tiltag, der af de indsatte betragtes som psykisk vold mod dem,” slutter advokat Erbil Kaya.