Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Rockwool Fondens Forskningsenhed: Valg af partner vigtig for social arv i kriminalitet

Mænd, der har oplevet en forælders fængsling som barn, viderefører den sociale arv i kriminalitet til egne børn ved selv at komme i fængsel under børnenes opvækst. Kvinder, der på lignende vis har oplevet en forælders fængsling som barn, viderefører derimod kriminaliteten ved at få børn med mænd, der sidenhen bliver fængslet. Det viser ny forskning fra Rockwool Fondens Forskningsenhed.

Forskningsenheden skriver videre, at partnervalg er vigtig for, hvordan kriminalitet nedarves gennem generationer.

”Denne nye viden bryder med hidtidige opfattelser af, hvordan kriminel adfærd genfindes på tværs af generationer. Man har indtil nu antaget, at kvinder ikke i ligeså høj grad som mænd viderefører den sociale arv i kriminalitet, fordi kvinder ikke har samme tendens til at begå kriminalitet og komme i fængsel som mænd. Men den nye forskning fra Rockwool Fondens Forskningsenhed viser, at kvinder viderefører den sociale arv i kriminalitet indirekte ved at få børn med mænd, der sidenhen kommer i fængsel,” skriver Rockwool Fondens Forskningsenhed.