Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Regeringen vil øge brugen af anonyme vidner

Regeringen søsætter nu ti konkrete punkter, der har til formål at øge beskyttelsen af vidner – herunder et forslag om øget brug af anonyme vidner, skriver Berlingske.dk. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) lægger ikke skjul på, at initiativet i særlig grad retter sig mod sager, der involverer rockere og bandemedlemmer.

Berlingske.dk skriver, at der er blandede reaktioner på regeringens udspil.

Hos Offerrådgivningen i Danmark, mener rådgiver og tidligere dommerfuldmægtig Janne Rasmussen, at hensynet til bekymrede vidner bør højnes.

Bistandsadvokat Helle Hald, der er talsmand for Landsforeningen Hjælp Voldsofre, er heller ikke i tvivl om, at der kan gøres mere.

Derimod vender en af landets førende forsvarsadvokater, Mette Grith Stage, sig stærkt imod øget brug af anonyme vidner.

”Efter min opfattelse er brug af anonyme vidner retssikkerhedsmæssigt højst betænkeligt. Det er et grundlæggende princip, at den tiltalte skal vide, hvem der vidner imod ham, og hvis dette hemmeligholdes, er der en risiko for, at han ikke får en retfærdig rettergang,” siger Mette Grith Stage til Berlingske.dk.