Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Regeringen fremlægger udspil, der skal bremse unges vej ud i hård kriminalitet

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og børne- og socialminister Mai Mercado (K) præsenterede fredag den 27. oktober regeringens udspil ”Alle handlinger har konsekvenser – en reform af indsatsen mod ungdomskriminalitet”, der indeholder 15 nye initiativer, som skal sætte en stopper for fødekæden til banderne og andre kriminelle miljøer.

”Regeringens udspil ”Alle handlinger har konsekvenser” indeholder 15 nye initiativer, der skal forebygge, at unge vender det store fællesskab ryggen og ender i den hårde kerne af unge kriminelle. Udspillet skal sikre en mærkbar og hurtig konsekvens, når de unge forbryder sig mod samfundets regler. Med udspillet vil regeringen tidligere ansvarliggøre de unge, der er på vej ud i en kriminel løbebane og forebygge, at de ender som del af den hårde kerne,” skriver Justitsministeriet – og fortsætter:

”Derfor introducerer regeringen en ny ungelavalder på 12 år. Ungelavalderen skal sikre, at unge kriminelle ned til 12 år mødes af en konsekvent og tidlig reaktion. Samtidig vil regeringen oprette ungdomskriminalitetsnævn, som skal sikre, at den unge hurtigt mødes med målrettede, kriminalitetsforebyggende reaktioner, som er skræddersyet til den unges situation. Regeringen vil desuden oprette en ny ungekriminalforsorg, som skal sørge for konsekvent opfølgning og sikre, at den unge følger nævnets afgørelse. Om nødvendigt kan politiet medvirke til at sikre den unges medvirken. Ungdomskriminalitetsnævnets afgørelser bliver bindende for kommunerne, som forpligtes til at iværksætte og gennemføre nævnets reaktioner”, skriver Justitsministeriet.

 

Der er kommet en række kommentarer til regeringens udspil. Her er links til nogle af artiklerne: