Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Programmet ”Nye Veje" har hjulpet Rune til et nyt syn på livet

“Jeg havde det sjovt i den periode, hvor jeg havde mange penge, men det er slet ikke det værd på lang sigt. Det er gået op for mig, og på det punkt har Nye Veje ændret mig. Nu har jeg ikke lyst til at gå ud og gøre det samme igen. Det havde jeg før,” fortæller Rune i en artikel Kriminalforsorgens hjemmeside. Her fortæller han, hvad det har betydet for ham at deltage i programmet Nye Veje, som de kører på Pension Avedøre, hvor han afsoner den sidste del af sin dom.

“Da jeg startede på Nye Veje, skulle det bare overstås, så jeg kunne komme hjem til min datter. Jeg tænkte, at det var noget samtalepis, og at jeg ikke kunne få noget ud af det. Sådan fortsatte det de første par uger. Men efterhånden som vi kom længere hen i forløbet, fandt jeg ud af, at det hjalp rigtig meget,” fortæller Rune.

“Der har været flere gange, hvor jeg lige har måtte gå uden for døren for at samle mig. Det kan blive meget intenst under samtalerne,” siger Rune om de mange timer, der er brugt med Nye Veje.

Han har blandt andet haft brug for at gå udenfor, når snakken faldt på ofrene for hans kriminalitet. Det gik op for Rune, at offerbegrebet er mere omfattende, end han lige gik og forestillede sig.

“Jeg havde ikke tænkt over, hvor mange ofre der er på grund af min kriminalitet. Min datter er jo for eksempel også et offer, nu hvor jeg sidder her og er væk fra hende. Det går ud over hele min familie,” siger Rune.

Læs hele artiklen på Kriminalforsorgens hjemmeside