Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Overdreven mobiljagt skader miljøet i fængslerne

“De positive relationer går fløjten, indsatte kan lettere skjule mobiler og der findes færre ulovlige effekter end før. Sådan lyder nogle af erfaringerne med den hårde kurs mod mobiltelefoner i fængslerne,” skriver Fængselsforbundets netavis.

”Den hæsblæsende mobiljagt i fængsler og arresthuse har store konsekvenser for både fængselsbetjente og indsatte. Og uden det store resultat i beslaglæggelser. Fængselsforbundets tillidsfolk efterlyser derfor en grundig evaluering af det nye visitionsregime.

En af dem der er bekymret over, at en stor del af fængselsbetjentenes tid nu går med mobilsøgning, er Steen Østerberg. Han er tillidsrepræsentant på Ringe Fængsel, hvor der ofte visiteres celler og indsatte, da det er et lukket fængsel med mange specialafdelinger,” skriver Fængselsforbundets netavis.

“Det er en voldsom tidsrøver. Det er en del af vores job, at vi skal søge efter telefonerne, men med de nye tiltag er der meget registrering, og det opleves, som vi registrerer bare for at registrere. Det er misbrug af vores tid, og det føles som om, at vi fører signalpolitik til ingen verdens nytte,” siger han om indsatsen mod mobiltelefonerne, der blev skudt i gang i juni af justitsminister Søren Pind (V).