Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nyt storfængsel kan lukkes ned i mindre afsnit

“Når justitsminister Søren Pape Poulsen (K) onsdag den 27. september indvier Danmarks nye fængsel på Nordfalster, kommer han på sin vej rundt i det 35.000 kvadratmeter store byggeri igennem en del døre. For med 1.900 af slagsen tager man ikke mange skridt i det nye fængsel uden at træde gennem en af de døre, der ifølge anlægschef i Kriminalforsorgen Erik Bang er noget af det nyskabende ved Storstrøm Fængsel. Det skriver Jyllands-Posten i en artikel om det nye fængsel, hvor der er mulighed for at adskille indsatte i mindre grupper.

Ved at åbne og lukke de mekaniske døre kan fængselsbetjentene med få tryk forvandle en afdeling med op til 54 indsatte til mindre afsnit med seks-syv indsatte i hver.

”Det er et behov, der er blevet mere og mere synligt i de seneste år med rockerne og banderne. Forventningen er, at et fængsel med de her rammer giver færre overfald på personale og færre overfald de indsatte imellem. Men vi har jo til gode at se, hvordan det bliver,” siger Erik Bang til Jyllands-Posten.

Det nye fængsel kan huse op til 250 indsatte, heraf 34 i et særligt sikret afsnit, der blandt andet er sikret med stålwirer på taget, så helikoptere ikke kan lande og hjælpe de indsatte med at flygte.