Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

(Foto: Bent Dahl Jensen)

Ny bog, swingende musik og kultureftermiddag i nye omgivelser

Oktober måneds kultureftermiddag i København blev holdt på den sædvanlige adresse: Saxogade 13. Men omgivelserne var nye. For efter et halvt års ombygning kunne Apostelkirkens nyrenoverede menighedslokaler tages i brug – dog med visse mangler. Fx var mikrofon- og højttaleranlægget endnu ikke på plads.

Men det lykkedes både Café Exits medarbejdere, forfatteren Cecilia Rikkelise Alexandrovitsch og musikeren Esben Just at tale, synge og spille lokalerne op.

”En fanget sjæl”

Cecilia Rikkelise Alexandrovitsch fortalte om, hvordan den nye bog ”En fanget sjæl”, er blevet til, og hun læste op fra bogen, der er en fortælling om et menneske, der allerede som 15-årig stifter bekendtskab med livet som indsat. Samson, som han bliver kaldt i bogen, ville gerne selv have skrevet en bog om sit liv, men magtede det ikke. I stedet har han fortalt sin historie til Cecilia, som besøgte ham en gang om ugen i over halvandet år i et af landets lukkede fængsler.

I ”En fanget sjæl” møder læseren en mand, som egentlig gerne vil det gode, men allerede fra han er barn, spænder livet ben for ham. Som ung og voksen fortsætter dette forhindringsløb, og til sidst opstår en ond cirkel, som sender ham ind og ud af fængsler. Han bliver et menneske, som formes af kriminalforsorgen, stigmatiseringen og marginaliseringen i samfundet samt tab af familie og fremtidsdrømme. Fortællingen er krydret med lyrik, der i fortættet form beskriver situationer og følelser i Samsons liv.

Bogens illustrationer er lavet af tre indsatte, som ønsker at være anonyme.

Bogen koster 50 kroner og kan købes i Café Exit, Saxogade 5, 1662 København V.

Esben Just

Senere på kultureftermiddagen kom sangeren og musikeren Esben Just forbi. Han har før optrådt ved en kultureftermiddag i Café Exit. Han har også været rundt i nogle af landets fængsler og spillet med indsatte. Han optrådte med et blandet program med gospel og mere swingende og rockende numre.

• Se flere billeder på Facebook.

Bogens illustrationer er lavet af indsatte.