Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Ny bog på vej: ”En fanget sjæl”

Bogens illustrationer er lavet af tre indsatte, som ønsker at være anonyme.

Ny bog på vej: ”En fanget sjæl”

Bogen ”En fanget sjæl” præsenteres ved Café Exits kultureftermiddag i København den 31. oktober 2019. Det er en fortælling om et menneske, der allerede som 15-årig stifter bekendtskab med livet som indsat. Bogen er skrevet af forfatteren Cecilia Rikkelise Alexandrovitsch, der debutterede som forfatter i 1991, og som har været tilknyttet Café Exit som frivillig.

”En fanget sjæl” er fortællingen om et menneske, der allerede som 15-årig stifter bekendtskab med livet som indsat. Hans historie har lighed med andre indsattes og tidligere indsattes livshistorie.

Samson, som han bliver kaldt i fortællingen, ville gerne selv have skrevet en bog om sit liv, men magtede det ikke. I stedet har han fortalt sin historie til forfatter Cecilia Rikkelise Alexandrovitsch, som besøgte ham en gang om ugen i over halvandet år i et af landets lukkede fængsler. I ”En fanget sjæl” møder læseren en mand, som egentlig gerne vil det gode, men allerede fra han er barn, spænder livet ben for ham. Som ung og voksen fortsætter dette forhindringsløb, og til sidst opstår en ond cirkel, som sender ham ind og ud af fængsler. Han bliver et menneske, som formes af kriminalforsorgen, stigmatiseringen og marginaliseringen i samfundet samt tab af familie og fremtidsdrømme. Fortællingen er krydret med lyrik, der i fortættet form beskriver situationer og følelser i Samsons liv.

Bogens illustrationer er lavet af tre indsatte, som ønsker at være anonyme.

Der er reception i anledning af bogudgivelsen kl. 16.30-17.30, og kl. 17.30 spiller musikeren Esben Just. Kultureftermiddagen holdes i Apostelkirkens menighedslokaler, Saxogade 13, 1662 København V.