Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Forsvarsadvokat er bekymret: Ny fejl hos Rigspolitiet kan overgå teleskandalen

Politiet har opdaget en fejl i den måde, hvorpå politiet tidligere benyttede DNA-profiler, og ændrer nu praksis. Fejlen bekymrer flere forsvarsadvokater og betegnes som en potentielt ny »teleskandale«. Rigspolitiet er ikke bekendt med, at fejlen skulle være sket før, skriver Berlingske.dk.

Der er dog langt fra tale om et nyt problem, oplyser forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen, som påpeger, at der potentielt kan sidde uskyldige fængslet på baggrund af problematikken. »Sagen er ikke et enkeltstående tilfælde. Jeg har i hvert fald tre eksempler fra de seneste to år, hvor en person har siddet fængslet i lang tid og efterfølgende er blevet frifundet, fordi 16-systemet efterfølgende har vist noget andet end det ti-strengede DNA-system. Jeg har haft kendskab til problemet i flere år,« siger Michael Juul Eriksen til Berlingske.dk. 16-systemet er den nye måde, politiet anvender til at tjekke DNA-profiler i stedet for det gamle ti-strengede DNA-system.

Læs hele artiklen på Berlingske.dk (betalingsartikel)