Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nu kan indsatte med børn få besøg hver 14. dag

Indsatte med mindreårige børn må efter over to måneders nedlukning af landets fængsler få ét besøg hver 14. dag. Det samme kan indsatte i alderen 15-17 år få lov til, og alle besøg skal ske med en afstand på en til to meter til de besøgende, skriver DR Nyheder. Samtidig står en stor gruppe indsatte tilbage uden svar på, hvornår de igen kan få lov til at se deres familie og pårørende eller komme på udgang. Og det kan få store negative konsekvenser, advarer flere eksperter.

”De indsatte er meget påvirkede af den her situation. Besøg og udgang er den indsattes mulighed for at bevare kontakt til pårørende og det omgivende samfund,” siger kriminolog Linda Kjær Minke. Hun advarer om, at det både er psykisk svært at håndtere for de indsatte, men at man også kan risikere at tabe nogen, der var på “rette vej”.

Hos Fængselsforbundet frygter formand Bo Yde Sørensen, at de kommende uger kan blive et “decideret minefelt”, når én gruppe kan få besøg – og en anden ikke kan. ”De er allerede frustrerede over situationen, og når man så ser, at nogle af de andre begynder at få besøg af familie, så vokser frustrationerne,” siger han til DR Nyheder.

Læs hele artiklen på DR Nyheder

Links til relaterede artikler:

Kriminalforsorgens information om COVID-19

Alex Sørensen har ikke set sine børn i to måneder: Ingen tænker på os indsatte lige nu, Information.dk, 16-05-2020

Nogen må se konen – jeg må ikke, EkstraBladet.dk, 16-05-2020

To lange måneder: Ali savner sex i fængslet, EkstraBladet.dk, 11-05-2020