Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Mange var med til at byde Peter Dexters velkommen som Café Exits nye organisationschef

Der var ikke megen albuerum i Café Exits hyggelige lokaler i Saxogade 5, da samarbejdspartnere, familie og venner sammen med bestyrelsesmedlemmer, frivillige torsdag eftermiddag den 26. september officielt bøde Peter Dexters velkommen som ny organisationschef i Café Exit. Peter Dexters tiltrådte 1. august, så er allerede godt i gang med arbejdet.

Formanden for Café Exits bestyrelse, sognepræst Niels Nymann Eriksen, sagde i sin velkomst, at en af chefens opgaver er at give retning for Café Exits arbejde.

”Den væsentligste grund til, at vi i bestyrelsen valgte dig, var, at vi tror, at organisationen under din ledelse vil kunne bevæge sig endnu tydeligere i en retning, der handler om inddragelse og samskabelse. Det er begreber, der angiver, at det ikke er en, der hjælper en anden, men at det er to, som går en vej sammen. Og det er noget, vi i bestyrelsen finder, er en væsentlig værdi ved Café Exits arbejde.

Vi har i Café Exit en mission om, at vi skal ”formidle muligheder og skabe nyt håb”. Muligheder har at gøre med det konkrete, hvor man ud fra kendskabet til lovgivningen kan opstille forskellige muligheder for, hvordan et andet menneske kan få hjælp. Håb er noget andet. Håb handler om et medmenneskeligt møde, hvor man selv sættes i stand til at tage vare på sin egen tilværelse og sit eget liv.

Når vi har valgt dig til at være chef for Café Exit, er det fordi, vi fornemmer, at du brænder for ikke bare at drive en organisation professionelt, så den kan give nogle ydelser i forhold til indsatte; men for at inddrage dem i en fælles proces, så der bliver medskabelse omkring vejen tilbage til samfundet,” sagde Niels Nymann Eriksen.

Peter Dexters fik også en lykønskning med på vejen af den tidligere organisationschef, Ole Bjørn Andersen.

Ligeledes ønskede tre frivillige fra Café Exits kvindearbejde – Inger Dahl, Susanne Christiansen og Maria Hellstrøm Pedersen, udklædt som hattedamer – Peter Dexters velkommen, og de overrakte gaver, der er fremstillet af indsatte kvinder i hhv. Horserød, Jyderup og Vestre Fængsler. Susanne Christiansen, der er fængselspræst i Vestre Fængsel, fortalte, at kvindearbejdet er meget værdsat blandt de indsatte.

De ansatte medarbejdere sluttede rækken af indslag med en velkomstsang, der var skrevet på melodien til Johnny Cash’ sang ”San Quentin”.

Peter Dexters takkede alle for at have taget del i receptionen – og for hilsner og gaver.

• Se flere billeder på Facebook.