Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Eksperter frygter, at radikalisering spreder sig i overfyldte fængsler

Overbelægningen i fængslerne kan øge radikaliseringen blandt indsatte, fremgår det af en artikel i Jyllands-Posten. Avisen skriver om en ny rapport om radikalisering af indsatte i europæiske fængsler, især i Belgien, Frankrig og Storbritannien. Avisen sætter også en dansk vinkel på artiklen, da der for tiden også er en overbelægning i danske fængsler.

Situationen har medført, at hver fængselsbetjent skal holde øje med flere fanger, og det gør det ifølge Bo Yde Sørensen sværere at bekæmpe radikalisering, skriver Jyllands-Posten. ”Jo dårligere en rate af fængselsbetjente, jo større er risikoen for, at vi ikke opfanger signalerne,” siger Fængselsforbundets formand til avisen.

En forstærkende faktor for potentiel radikalisering er ifølge professor Line Lerche Mørk fra Aarhus Universitet, hvis forholdene for de indsatte er for hårde.

”Jo barskere vilkår, man sidder under, og jo mere afmægtig, man bliver, jo større er risikoen for, at man bliver radikaliseret. Der er selvfølgelig mange, der ikke bliver radikaliserede, men risikoen er der, og den bliver større, hvis man eksempelvis ikke sørger for ordentlig resocialisering, eller hvis man isolerer de indsatte,” siger Line Lerche Mørk til skriver Jyllands-Posten.

Læs hele artiklen på JP.dk (betalingsartikel)