Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
LB Foreningens Fond donorer 100.000 til kriminalpræventive foredrag for skoleklasser

Projektmedarbejder Tom Hansen holder mange foredrag for konfirmander, der besøger Café Exit. Billedet her er fra en kulturnat i København. (Foto: Bent Dahl Jensen)

LB Foreningens Fond donorer 100.000 til kriminalpræventive foredrag for skoleklasser

I 2018 deltog næsten 2.000 teenagere og unge i de kriminalpræventive foredrag, Café Exit tilbyder til konfirmander og skoleelever. Foredragene foregår i de fleste tilfælde ved, at konfirmander eller skoleklasser kommer på besøg i Café Exit, hvor en tidligere indsat fortæller om sig selv, og hvordan det er at sidde i fængsel – samt om udfordringerne ved at blive løsladt og igen skulle finde en plads i samfundet.

Det er et tilbud flere og flere benytter. I 2015 deltog 466 unge i foredragene, og i løbet af tre år er antallet firedoblet – til 1.958 deltagere i 2018. Hidtil har hovedparten af deltagerne været konfirmander.

Nu har LB Foreningens Fond bevilget 100.000 kroner til et pilotprojekt, der vil gøre det muligt at tilbyde foredragene til endnu flere. Målet er at komme ud på flere skoler med foredragene, og som led i projektet skal der udarbejdes et materiale, som kan give skoleeleverne mere faktuel viden om kriminalitet, fængselsforhold og de barrierer, som indsatte møder, når de løslades. Mange står fx med en stor gæld til det offentlige og en plettet straffeattest, som begrænser mulighederne for at blive ansat i et job.

Målet med foredragsvirksomheden er, at de unge får et reelt indblik i den kriminelle verden, så de ikke af en misforstået romantiseret opfattelse bliver fristet til at begå kriminalitet eller blive medlem af en bande.

De kommende måneder skal bruges til at udarbejde materialet, der skal bruges i projektet, og til at kontakte interesserede skoler. Dernæst er det målet, at de første skoleforedrag skal holdes i efteråret 2019.