Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Landsret udskyder straffesager efter teleskandale

Instruks fra Rigsadvokaten om at suspendere enhver brug af telebeviser betyder, at straffesager bliver udskudt, og varetægtsfængslede bliver løsladt, skriver Politiken. Foreløbig har Vestre Landsret udsat to straffesager som en direkte konsekvens af fejl i behandlingen af de såkaldte teledata, oplyser John Lundum, der er pressekontaktdommer i Vestre Landsret, til avisen.

”Den ene er en tredagessag, der skulle være kørt i Esbjerg. Den anden er en sag i Aarhus, der skulle være kørt over to dage,” siger han.

Derudover har Statsadvokaten bedt om at få udsat yderligere tre sager. Men her har en eller flere forsvarsadvokater protesteret mod udsættelserne. Derfor er det nu op til en dommer at vurdere, om sagerne skal køre som planlagt eller ej, skriver Politiken.

Læs hele artiklen på Politiken.dk

Relaterede artikler:

Fejl i teledata udskyder den stort anlagte forbudssag mod Loyal to Familia, Politiken.dk, 21-08-2019

Fejl i teledata sætter tilliden til retsvæsenet på spil (leder), Information.dk, 22-08-2019 (betalingsartikel)

Anklagemyndigheden må ikke, men: Politiet kan bruge fejlfyldte teleoplysninger i efterforskning, Politiken.dk, 20-08-2019 (betalingsartikel)

Tiltalte i narkosag: Nu er 7 løsladt på grund af fejl i teledata, Politiken.dk, 20-08-2019