”Forskningsresultater peger i retning af, at kreative forløb i fængsler virker stabiliserende og fremmer samarbejde og empati, og nogle undersøgelser peger i retning af, at det mindsker risikoen for tilbagefald til kriminalitet,” skriver Politiken.dk i en artikel om brugen af kunstterapi i danske fængsler.
”Der er kun et fængsel i Danmark, hvor man systematisk bruger kreative udtryk som terapi. I Sdr. Omme Fængsel skal de 15 indsatte i misbrugerafdelingen deltage i en ugentlig session med kunstterapi, hvor de udtrykker sig gennem ler-skulpturer, musik, kollage, tegning eller akrylmaling, og derefter fortælle om det, de har frembragt, over for gruppen,” skriver Politiken.dk.
I artiklen fortæller organist Louise Adrian også om erfaringer fra arbejdet med Fangekoret. ”Hun kan berette om en fange, der har siddet inde i 21 år, hvoraf de sidste 10 var i frivillig isolation. En negativ enspænder opfyldt af had. I 10 år deltog han i korsangen uden at vise synlig glæde en eneste gang. Første gang han fik udgang, var for at optræde med koret, og da folk klappede taktfast efter koncerten, var det første gang, korlederen så ham smile.”
”Han var simpelthen så paf. Der var aldrig nogen, der havde klappet ad ham, i 21 år. Bare det, at der var nogen, der ikke hadede ham. Det gav en meget markant forandring,” siger Louise Adrian til Politiken.dk.