Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kun hvert fjerde overgrebsoffer ønsker sin gerningsmand fængslet

Ny dansk forskning viser, at størstedelen af ofre for seksuelle overgreb ikke oplevede selve overgrebet som kriminelt, da det skete. Det kan være en forklaring på, hvorfor så få voldtægter bliver anmeldt, og hvorfor ofrene sjældent ønsker deres gerningsmand bag tremmer, skriver Information.dk om undersøgelsen ”Seksuelle krænkelser i Danmark”. Avisen skriver videre:

Henrik Dam, som er formand for Det Kriminalpræventive Råd, kalder fundet ”opsigtsvækkende” og ”vigtigt”, fordi det kan være én af forklaringerne på, hvorfor mørketallet i seksualforbrydelser er så højt.

Ifølge undersøgelsen, som er baseret på 3.091 spørgeskemaer indsamlet af Kantar Gallup, er 88 % af de seksuelle overgreb, som rapporten ”Seksuelle krænkelser i Danmark” bygger på, aldrig blevet anmeldt.

Undersøgelsen viser også, at kun 25 % af ofrene ønsker gerningsmanden idømt en fængselsstraf.

 

I tilknytning til artiklen bringer Information.dk også denne case:

”Selv om jeg hadede det, han gjorde mod mig, har jeg aldrig ønsket at sende ham i fængsel”

Ida Rud var 18 år, da hendes ven voldtog hende. Hun havde ikke lyst, men sagde ikke klart fra, og derfor gik der lang tid, før hun indså, at hun havde været udsat for en voldtægt. Hun tænkte aldrig på at anmelde ham, for hverken retssag og fængselsstraf ville kunne give hende genoprejsning.