Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kriminaliteten falder i udsatte boligområder

Målt på antallet af anmeldelser er kriminaliteten i perioden 2013-2017 faldet med 30 procent i de områder, der af Rigspolitiet betegnes som ”socialt udsatte boligområder”. Til sammenligning er antallet af anmeldelser på landsplan faldet med 12 procent i samme periode, skriver Berlingske.dk på baggrund af tal fra Rigspolitiet, som Berlingske har fået aktindsigt i. Berlingske.dk offentliggør tallene for hver af de 25 ”socialt udsatte boligområder”.

Regeringen forslår i sin ghettoplan, at straffen for forbrydelser begået i udsatte boligområder skal fordobles. Justitsminister Søren Pape Poulsen (KF) fastholder over for Berlingske forslaget, som om det tilsyneladende går den rigtige vej med kriminaliteten i netop de udsatte boligområder. Justitsministeren har ikke ønsket at stille op til et interview, men i en e-mail til Berlingske påpeger han, at færre beboere i de udsatte boligområder ifølge den seneste måling føler sig trygge i deres nabolag.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, der kalder derimod regeringens forslag for ”virkningsløs symbolpolitik, der underminerer princippet om lighed for loven”.

”Det er helt grundlæggende i vores retssamfund, at vi straffer ens uanset klassemæssige tilhørsforhold, og det er det, man piller ved,” siger Pernille Skipper til Berlingske.dk.

Læs hele artiklen med kommentarer til undersøgelsen: