Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kriminalforsorgen skal spare 90 mio. kroner i år

“Sparekniven skal hvæsses af budgetbisserne i Kriminalforsorgen. I en tid med højt sygefravær, rekordmange volds- og trusselsepisoder og flere sikkerhedsopgaver skal der nemlig skæres 90 millioner kroner,” skriver Fængselsforbundets netavis.

”Det er,” fortsætter netavisen, ”selvsagt ikke videre populært blandt fængselsbetjentene, at Kriminalforsorgen skal løse de samme, og, mange steder, flere opgaver for færre penge.”

”Det er simpelthen at spille hasard med udviklingen i fængsler og arresthuse. Vi er allerede på vej i en helt forkert retning, hvad angår personalets sikkerhed og sundhed, og uanset hvordan man vender og drejer det, vil besparelser kun gøre det værre,” siger Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, og henviser til, at man allerede har sparet på for eksempel konflikthåndtering.

Formanden undrer sig desuden over, at politikerne det ene øjeblik kræver fuldt fokus på mobiltelefonjagten bag murene, og i det næste lader Kriminalforsorgen selv betale for det.

Kriminalforsorgen har besluttet, at en af måderne at skrabe pengene sammen på er ved at stoppe eller bremse nye initiativer. Der er formuleret fire principper, som de fire områdekontorer skal overholde, når de går på jagt i Kriminalforsorgens knap tre milliarder kroner store budget:
1) Besparelserne må ikke forringe sikkerheden for medarbejdere eller indsatte;
2) Besparelser, der allerede er gennemført på konflikthåndtering må ikke tælles med;
3) Aktiviteter, der støttes af satspuljemidler, må ikke indgå i besparelserne; og
4) Afskedigelser skal så vidt muligt undgås.

Alle dele af Kriminalforsorgen er som udgangspunkt i spil til besparelsen, skriver Fængselsforbundets netavis.