Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kriminalforsorgen inddrager nu spillekonsoller i alle arrester

Fra lørdag den 7. juli 2018 kan indsatte i yderligere et antal arrester ikke længere have spillekonsoller, skriver Kriminalforsorgen.

Den 25. april 2018 besluttede Kriminalforsorgen at inddrage spillekonsoller i de lukkede fængsler og en række arrester i de højeste sikkerhedsklasser. Det skete efter, at der var fundet ekstremistisk materiale gemt på fire spillekonsoller i Nyborg Fængsel.

Indsatte i lukkede fængsler og arresthuse må ikke medbringe egen elektronik, men har haft mulighed for at købe eller leje spilkonsoller af Kriminalforsorgen. Konsollerne var sikrede, så der ikke er nogen form for netadgang, men det har altså alligevel været muligt for nogle indsatte at lægge ekstremistisk materiale på konsollerne.

Kriminalforsorgen har undersøgt de sikkerhedsmæssige forhold vedrørende spillekonsollerne og har vurderet, at det ud over sikkerhedsklasserne 1 og 2 også er nødvendigt at inddrage spillekonsoller fra arrester i sikkerhedsklasse 3. Der vil derfor fra den 7. juli 2018 og indtil videre ikke længere være spillekonsoller i lukkede fængsler eller arrester.

De konkrete sager om ekstremistisk materiale på spillekonsoller er overdraget til politiet.