Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Krav til fange før prøveløsladelse: Du bærer fodlænken i længere tid, end du blev dømt i retten

Før 39-årige Nadim Khan den 2. august kunne træde ud af Storstrøm Fængsel til en tilværelse som prøveløsladt, måtte han skrive under på en aftale med Kriminalforsorgen om, at han de næste 2 år vil bære rundt på en GPS-fodlænke spændt fast om anklen, skriverPolitiken.

Selv om Khan kun er idømt en straf på 1 år og 6 måneders fængsel, og selv om han ved prøveløsladelsen kun manglede at afsone 2 måneder af sin straf, som vil være udstået 2. oktober, har Kriminalforsorgen besluttet, at han skal bære fodlænken i en toårig prøvetid.

Det er hans advokat, Peter Secher, stærkt fortørnet over. Han mener, at Kriminalforsorgen med aftalen om GPS-lænken har underlagt hans klient et vilkår, som er for langvarigt og for indgribende.

”Det er helt vanvittigt. Det er ikke rimeligt i forhold til de 55 dages fængsel, han har tilbage. Lænken betyder også, at han ikke bare kan rejse ud af landet, og han har en søn i et andet EU-land, som han så rent faktisk er udelukket fra at se,” siger advokaten til Politiken.

Læs hele artiklen på Politiken.dk (betalingsartikel)