Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kirke indviet i Storstrøm Fængsel

Med sang og bøn blev fængselskirken i højsikkerhedsfængslet Storstrøm Fængsel på Falster indviet på Kristi himmelfartsdag, skriver Kristeligt Dagblad.

Indvielsen blev foretaget af biskop Marianne Gaarden, som i sin prædiken talte om, hvordan tilgivelsen gør mennesket frit.

”Mon ikke alle mennesker, uanset på hvilken side af tremmerne, vi lever vores liv, kender til følelsen af at sidde fast i vrede, bitterhed eller had, fordi nogen har behandlet os uretfærdigt? Måske er det én selv, man er vred på, fordi man har gjort noget, som både i omverdenens og ens egne øjne er utilgiveligt. Tankerne kværner om det uretfærdige eller det utilgivelige, og vi er fanget i en tankestrøm,” sagde Marianne Gaarden. Hun sagde videre, at mennesket ikke kan lade være med at synde. Derfor er det vigtigt, at det søndag efter søndag er muligt at møde Guds tilgivelse under gudstjenesterne i Storstrøm Fængsel.

Ved indvielses-gudstjenesten medvirkede også fængselspræst Susanne Bjerregaard, Fangekoret under ledelse af Louise Adrian og flere andre.