Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Justitsministeren vil forbyde rygning i fængselsceller og besøgsrum

7 ud af 10 ansatte i landets fængsler og arresthuse plages af passiv rygning. Justitsminister Søren Pind er derfor klar med et lovforslag, der udvider rygeforbuddet i Kriminalforsorgens institutioner til også at omfatte indsattes celler og besøgsrum, skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

”I dag er det som udgangspunkt forbudt at ryge indendørs i Kriminalforsorgens institutioner. Alligevel udsættes en stor del af landets fængselsbetjente og ansatte for passiv rygning. Det skyldes, at rygeforbuddet i dag ikke omfatter de indsattes celler og besøgsrum. Her er det som udgangspunkt den indsatte, der bestemmer, om der må ryges. En undersøgelse fra Fængselsforbundet viser, at 7 ud af 10 fængselsbetjente plages af passiv rygning på arbejdet. Det skal der gøres noget ved.

Justitsminister Søren Pind vil derfor udvide rygeforbuddet i Kriminalforsorgens institutioner til også at omfatte de indsattes opholds- og besøgsrum. Overtrædelse af reglerne vil – ligesom i dag – medføre disciplinærstraf,” skriver Justitsministeriet i pressemeddelelsen.