Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Jurister advarer mod strafzoner: Vil skabe ulighed for loven

Det vil føre til ulighed for loven, hvis Folketinget vedtager at indføre zoner med skærpet straf. Sådan lyder advarslen fra flere jurister forslaget, der er en del af regeringens plan mod såkaldte parallelsamfund.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har understreget, at det ikke er beboerne i de skærpede strafzoner, der skal straffes dobbelt. Det skal alle, der begår kriminalitet i de udpegede områder, skriver Politiken.dk. Dermed er der lighed for loven, mener regeringen.

Men Advokatrådet og den uafhængige tænketank Justitia er af en anden opfattelse. Kriminalitet begås nemlig ofte spontant. Og ofte i nærheden af, hvor man bor, forklarer Justitias vicedirektør, Birgitte Arent Eiriksson.

Advokatrådet påpeger i sit høringssvar til forslaget, at straffeloven allerede giver domstolene mulighed for at skærpe straffen, hvis forbrydelserne er led i et bandeopgør, skriver Politiken.dk.

Læs hele artiklen på Politiken.dk