Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Interview med Kriminalforsorgens nye direktør

Kriminalforsorgens medarbejdere skal høste større anerkendelse for deres arbejde. Det er et af Thorkild Fogdes mål for sit virke som direktør, skriver Fængselsforbundets blad, der har interviewet Thorkild Fogde, der begynder i jobbet mandag den 3. april.

”Jeg vil arbejde for, at der bliver en større forståelse og anerkendelse af Kriminalforsorgens arbejde.” Det at være med i en organisation, der ”spiller”, som direktøren formulerer det, har nemlig stor betydning. Det betyder også noget, i forhold til den måde organisationen kommunikerer på. Thorkild Fogde er kendt for en åben stil for eksempel på de sociale medier. Den stil overvejer han at bringe med til Kriminalforsorgen, fremgår det af interviewet i Fængselsforbundets blad.

En af årsagerne til, at Thorkild Fogde søgte jobbet, var at få lov til at stå i spidsen for en koncern. Og med Kriminalforsorgens reorganiseringsproces er der nok at tage fat på.

”Jeg kommer til på et spændende tidspunkt. Johan Reimann har udført et kæmpe arbejde. Formen til den nye organisation er støbt. Den næste opgave bliver at gå fra struktur til kultur. Hvis du virkelig vil flytte en organisation, bliver du nemlig nødt til at flytte kulturen.”

Denne kulturændring handler ifølge Thorkild Fogde blandt andet om at skabe større gennemsigtighed i organisationen, gøre det klart hvem, som bestemmer hvad og ensarte procedurer.

”Kan du huske den gamle diskussion om Vridsløselilleånden og Nyborg-ånden? Der var forskel på at sidde i fængsel de to steder. Hvis det bliver mere ensartet mellem institutionerne, bliver der mere ro. Og hvis der er mere ro, er der større sikkerhed. Og hvis der er større sikkerhed, er der større tryghed for personalet og bedre kontakt med de indsatte,” siger Thorkild Fogde i interviewet med Fængselsforbundets blad.