Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Internationalt besøg i Exit

(Foto: Bent Dahl Jensen)

Internationalt besøg i Exit

En gruppe med omkring 20 deltagere fra Norge, Belgien, England, Rumænien og Danmark var fredag den 21. maj 2010 på besøg i Exit. Efter et kort besøg i lokalerne i Saxogade 5 (billedet øverst), samledes man i Apostelkirkens menighedssal, hvor deltagerne hørte mere om Exits arbejde og ligeledes fortalte lederen af High Five om deres arbejde.

Deltagerne er med i et projekt, der hedder “Educational toolkit for breaking down walls”.

I projektet udveksler deltagerne ideer til, hvordan man gør overgangen fra fængsel til frihed lettere. Hvad gør man inden for murene og hvad gør man, når den indsatte kommer ud, for at holde ham/hende i en kriminalitetsfri tilværelse?

Gruppen har tidligere været i London, hvor de dels så nogle projekter i fængslerne, dels nogle spændende projekter, hvor ex-indsatte arbejder med udslusningen.

Det er Susanne Mose Holm fra Statsfængslet i Ringe, der har stået for gruppens besøg i Danmark. Her har der blandt andet været fokus på kontakten til børnene og den nye mentorordning, man er begyndt på i Ringe, hvor fængselsbetjente kan blive mentor for indsatte i eget fængsel og begynde arbejdet inden løsladelsen.