Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Indsatte undgår radikalisering ved en positiv og respektfuld relation til fængselsbetjente

”Fængselsbetjentene spiller en central rolle i at opdage og bekæmpe radikalisering inden for murene. Sådan lød det gentagne gange, da en række eksperter havde foretræde for Folketingets Retsudvalg,” skriver Fængselsforbundets netavis i en artikel om et åbent samråd, der blev holdt i Folketingets Retsudvalg i går, den 5 oktober, om radikalisering.

”Indsatte med voldelig adfærd og bandementalitet er lette at radikalisere, da de ofte søger en stærk identitet. Derfor er specifik viden og kulturel indsigt hos fængselsbetjente et afgørende element i kampen mod radikalisering. Det fremgik af et åbent samråd i Retsudvalget med et ekspertpanel,” hedder det videre i artiklen.

Ekspertpanelet bestod af: Lorenzo Vidino, der forsker i global radikalisering ved George Washington University i USA; journalist og forfatter Jakob Sheik, der har skrevet om danske syrienskrigere; retsanalytiker for Danmarks Radio Mette Mayli Albæk, kriminolog Linda Kjær Minke, forbundsformand Kim Østerbye, PET-chef Finn Borch Andersen og direktør for Kriminalforsorgen Johan Reimann.