Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Indsatte får mulighed for mere beskæftigelse

Kriminalforsorgen.dk, 15-05-2020

Kriminalforsorgen åbner gradvist og kontrolleret for mere af beskæftigelsen, så indsatte i arrester, fængsler og pensioner i den kommende periode vil få flere muligheder for arbejde, uddannelse og misbrugsbehandling. Det tilstræbes, at de fleste beskæftigelsestilbud i første fase er klar den 18. maj 2020, skriver Kriminalforsorgen.

I den seneste tid har kriminalforsorgen på grund af smitterisiko kun i et begrænset omfang kunnet tilbyde de indsatte beskæftigelse for eksempel inden for rengøring og produktion af forplejning til de indsatte samt montagearbejde på cellerne.

”Det har stor betydning for den enkelte indsatte at kunne vende tilbage til en daglig rytme, hvor de i et større omfang kan arbejde, uddanne sig og modtage misbrugsbehandling. I første omgang åbner vi op for navnlig udendørs beskæftigelse, misbrugsbehandling på døgnbehandlingsafdelingerne og uddannelsesafdelingerne. Beskæftigelsen giver de indsatte en struktureret hverdag, og samtidig er det med til at opretholde ro og orden i vores institutioner. Åbningen af beskæftigelsen vil være gradvis, så det sker sundhedsmæssigt forsvarligt, og så vi kan fastholde de gode resultater med at forhindre smittespredning, som vi indtil videre har haft i kriminalforsorgen,” fortæller Tina Engelbrecht Ising, der er chef for Koncern Resocialisering i kriminalforsorgen.

Der kan i første omgang ikke skabes fuld beskæftigelse til alle indsatte, men en fordeling mellem de indsatte tilstræbes. Kriminalforsorgen tager løbende stilling til, hvornår der kan åbnes yderligere for beskæftigelsen.

Læs hele artiklen på Kriminalforsorgens hjemmeside

Link til relateret artikel:

Partier vil have åbnet mere op for fængslede, DR Nyheder, 18-05-2020