Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Helt nye toner fra et halvkriminelt kor!

Yustinian Byombalirwa (tv.) og resten af Fangekoret opførte "Brother" live, da musikvideoen blev præsenteret ved Café Exits kultureftermiddag i København den 28. august 2014.

Helt nye toner fra et halvkriminelt kor!

Fangekoret fra Vridsløselille gennembryder lydmuren med deres nye nummer ”Brother”, hvor Fangekoret, som noget helt nyt, har kastet sig over både rap og musikvideo. Begge dele kan fra den 28. august findes hos YouTube og diverse online musikudbydere.

Nogle er ude i varmen og andre er inde i kulden, men fælles for korets medlemmer er, at de alle har været igennem noget, som ikke normalt giver prædikatet ”Guds Bedste Børn”. Ikke normalt; men hvad ér egentlig ”normalt”?

For de nuværende og tidligere indsatte medlemmer af Fangekoret fra Vridsløselille er det blevet helt normalt at færdes i Guds Hus, og med en koncertkalender, som år efter år er booket til bristepunktet, er det ligeså normalt, at kirke- og koncertgængere på stribe bryder i gråd, når de hører koret synge og bliver indviet i de mange personlige skæbnefortællinger.

På det punkt gør Fangekoret ingen undtagelse med det seneste nummer i rækken!

 

Mørke minder og kutteklædte korsangere

“Forgive me”, nærmest stønner han, mens de kutteklædte korsangere ved alteret hæver deres dybe stemmer og messer om tilgivelse.

Bag de dunkle kutter gemmer sig mange mørke minder. Minder, der er ligeså dunkle som kutterne, minder, som, når de kommer frem i lyset, åbenbarer skæbner og historier, kun de færreste af os uden for murene har fantasi til at forestille os.

De kutteklædte på musikvideoen er en samling af tidligere og nuværende indsatte fra Vridsløselille, og med “Brother” får vi den personlige historie om en ung fyr fra Silkeborg, som i en sanseløs rus af stoffer og alkohol mistede besindelsen og gik amok på sin bror.

Historien kunne nemt have fortsat ad samme destruktive spor med talløse journaler og en kriminel løbebane på endnu flere stoffer og endnu mere sprut, men bag murene på fængslet, som huser nogle af landets hårdeste kriminelle, fandt Yustinian fornyet håb og mening med tilværelsen, da han mødte ildsjælen Louise Adrian, som fik ham i gang med at synge i fængselskoret.

 

Sange, som sætter fri

Via sin ukuelige indstilling og utrættelige indsats er det gennem årene lykkedes Louise at skabe det kor, som i dag er kendt og fuldt booket landet over, og når Louise giver mændene til opgave at skrive deres egne sange, oplever unge som ældre en dyb erkendelse af skaderne, som er sket, og et stærkt ønske om at skabe noget bedre.

Sådan var det også for Yustinian. Gennem sangen og det særlige broderskab i Fangekoret voksede han både som menneske og som mand. Han gennembrød muren til de svære følelser, besluttede sig for, at hans liv i fremtiden skulle ligge meget langt fra hans levevis i fortiden, og med hjælp fra Louise og korets faste producer Ann Falden skrev han sangen til sin bror, som på det tidspunkt havde afskrevet ham fra sit liv.

Med sin brors tilgivelse og støtte har Yustinian i dag udskiftet fængselslivet med villa, vovse, kæreste og skolebænk. Han er en fri mand med en fremtid. Yustinian har netop fuldført sin HF og efter sommerferien starter han på HG. Udover musikkarrieren drømmer han om at gøre en forskel for utilpassede unge og måske en dag at drive sit eget bosted for unge.

 

Mere info

  • Fangekoret feat. Yustinian
  • ”Brother”
  • Tekst: Yustinian Byombalirwa
  • Musik: Ann Falden
  • Link til musikvideoen Brother: http://www.fangekoret.dk
  • Fangekoret feat. Yustinian ”Brother” kan fra den 28. august downloades på iTunes, Spotify, WIMP, AMAZON og TDC PLAY samt diverse andre online musikudbydere.
  • Yustinian og Fangekoret kan opleves ved livekoncerter i diverse kirker landet over; se kalenderen på http://www.fangekoret.dk