Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Fra misbrug til fast arbejde

Han var hashmisbruger med et hidsigt temperament. Nu er han ekspert på et smedeværksted. Sådan lyder 41-årige Rasmus’ historie. Den bliver fortalt i en artikel på Fængselsforbundets hjemmeside af Michael Jan Mortensen, der er ledende værkmester på værkstedet i Nyborg Fængsel.

”Til at begynde med var han (Rasmus, red.) stadig meget påvirket af hash og havde et hidsigt temperament. Men han blev hurtig meget grebet af arbejdet her. Han studerede motorbøger på cellen og sagde, at han ikke ville på behandlingsafdeling, for så kunne han ikke arbejde. ’Det er det her, der holder mig kørende’, sagde han til mig. Det var lige før, han gerne ville overnatte nede i kælderen, så han kunne komme hurtigt på arbejde,” siger Michael Jan Mortensen.

Rasmus forandrede sig langsomt. Han blev dygtigere og dygtigere til sit job og fik ved egen hjælp gjort sig stoffri. Nu er Rasmus på Pension Kværndrup i udslusning, og han har fået kontrakt på et job fra 1. januar 2020 i et kloakfirma, blot han tager lille og stort kørekort.

Læs hele artiklen på Fængselsforbundets hjemmeside