Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Fangekoret og Exit deltog i Diakoniens Aften

Fangekoret og Exit deltog i Diakoniens Aften

Fangekoret og Café Exit deltog sammen med flere andre organisationer i Diakoniens Aften, der blev holdt i Københavns Domkirke lørdag den 4. februar 2012.

Det var Københavns Stiftsudvalg for Diakoni, der inviterede indenfor til en festaften for alt det diakonale arbejde, som sker i København.

Aftenen blev indledt med andagt, hvor Fangekoret sang, og hvor Linda Christoffernsen, der er socialkoordinator i Exit, talte om aftenens tema: “Du dur”. Hun tog udgangspunkt i en beretning, hun havde læst for nylig, hvor en mand, der begik et drab, og som nu efter sin løsladelse fortæller, at han i fængslet havde læst og hørt om begrebet “Guds nåde”, men at han havde svært ved at forholde sig til det, da det virkede som et meget teoretisk begreb. Men da han senere – efter løsladelsen bliver gift og får børn – oplevede han, at Guds nåde og barmhjertighed blev meget virkelig for ham på trods af det kors, han bar rundt med. Fordi han netop fik lov til at få en ny begyndelse – at han på trods af sin “svære historie” kan vende tilbage til virkeligheden, indgå nye relationer og få nye venner, som holder af én, som man er, og ikke som man var – og hvor man oplever, at man dur og kan bidrage med noget.

– Så hvis andre ikke siger det, så siger Gud det til os: Du dur!

Messestande
Efter andagten kun man gå rundt i Domkirken, hvor en række organisationer, der udfører kirkeligt socialt arbejde i København informerede om deres arbejde – om man kunne tale med medarbejdere og frivillige fra organisationerne.

Aftenen sluttede med en andagt, hvor repræsentanter fra organisationerne tændte lys og bad for hjemløse, ældre, ensomme, indsatte, syge, alkoholikere, indvandrere, flygtninge og i det hele taget for os alle – i erindring om, at der er et lys, der aldrig pustes ud. Det brænder i den kærlighed, vi kender – alene takket være lysets Gud.

Om Diakoniens Aften skriver arrangørerne:

Egentlig betyder diakoni at tjene og at formidle Guds omsorg for mennesket ved selv at drage omsorg for andre. Diakoni er udtryk for fællesskab, hvor vi lægger vores styrker og svagheder ved siden af hinanden og bliver rigere af det. Alle har noget at bidrage med, aller noget at modtage. Diakoniens Aften vil vække til eftertanke om at give og modtage.