Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Fængsel skærer i advokaters besøg til indsatte

“Advokater oplever store problemer med at få adgang til deres klienter i Vestre Fængsel i København. Det skyldes, at Kriminalforsorgen fra 1. februar drastisk har reduceret muligheden for at arrangere besøg,” skriver Politiken.dk.

Avisen skriver videre, at forsvarere ikke længere må mødes med deres varetægtsfængslede klienter fredag og lørdag.

”Det er problematisk for retssikkerheden,” siger advokat Anders Boelskifte til Politiken.dk. Han er formand for Foreningen af Beneficerede Advokater i København.

Vestre Fængsel er landets største arresthus. Tidligere kunne forsvarere uanmeldt banke på fængslets port, hvorefter de kunne få adgang til at tale med deres klienter. Nu er der indført et system, hvorefter advokater senest dagen før skal søge om at booke et besøgsrum. Det er dog langt fra sikkert, at der er plads den følgende dag.

”Det kan betyde, at man som forsvarer ikke får mulighed for at forelægge nyt materiale fra politiet for sin klient,” siger Anders Boelskifte til Politiken.dk.