Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Café Exit har fået lokaler på Nørregade i Odense

Projektmedarbejder Birgitte Skovgaard ved Exits lokaler på Nørregade 37 i Odense. (Foto: Bent Dahl Jensen)

Café Exit har fået lokaler på Nørregade i Odense

For ti måneder siden holdt Exit for første gang kultureftermiddag i Odense. Det foregik i Sct. Hans Kirkes menighedslokaler på Sct. Hans Plads 1. Her holder den lokale Exit-afdeling fortsat kultureftermiddage en gang om måneden, hvor indsatte på udgang har mulighed for at mødes med frivillige og medarbejdere i Exit – og også kan være sammen med pårørende.

Kultureftermiddagene byder på uformelt samvær med kaffe og kage, sang og musik, og varm mad om aftenen, inden der er afslutning i kirken.

Exit har længe ønsket at finde lokaler, hvor indsatte og ex-indsatte kan mødes i dagtimerne til samtaler og aktiviteter i Exit. Det er lykkedes. I efteråret lejede man en tidligere pizzabar, og efter et par måneders arbejde med istandsættelse og indretning af lokalerne, er man klar til at åbne.

Det sker mandag den 21. januar 2013 kl. 16.30 ved en reception, der varer frem til kl. 18.30, på adressen Nørregade 37, st.th., 5000 Odense C.

Birgitte Skovgaard, der er projektmedarbejder i Exit, har stået for indretningen af lokalerne sammen med en stor gruppe frivillige, der er kommet fra forskellige steder. Indsatte, der har været på frigang fra Søbysøgård (åbent fængsel på Fyn), har hjulpet med køkken og vvs. Et hold fra den nye Vineyard-menighed malede kælderen. Et par unge fra et kollegium for socialt udsatte har hjulpet ad hoc. Desuden familie – ikke mindst Esbern, Birgittes mand, som har brugt meget af sin fritid de sidste tre måneder i lokalet. Frivilligskaren tæller også folk fra Sct. Hans Kirke, som Exit helt fra begyndelsen har haft et tæt samarbejde med.

Væggene i lokalerne udsmykkes med malerier, der er malet af indsatte i københavnske fængsler. De udstilles gennem Export Kunst, der er en del af Exits kulturarbejde for indsatte og ex-indsatte. Alle billeder er til salg – prisen er mindst 150 kroner, men man må gerne give mere. Indtægterne fra salget går til Exits kunst- og kulturarbejde i Odense.

Fremover vil der være åbent mandag-torsdag kl. 12-16, og hver uge er der mandagscafé kl. 16.30-19.30.