Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Brugen af strafcelle er steget med 37 % fra 2016 til 2017

Direktør for Kriminalforsorgen Thorkild Fogde erkender, at der er sket en ”markant” stigning i brugen af strafcelle i landets fængsler, skriver Politiken.dk.

”Der er sket en stigning i ikke blot de kortere anbringelser, men især i de lange anbringelser på to til fire uger, og vi skal gøre noget ved problemet. Jeg er heller ikke sikker på, at vi får den virkning, som vi ønsker. Så der er behov for en reform af systemet”, siger han til Politiken.dk, som i en anden artikel oplyste, at brugen af strafcelle steg med 37 procent fra 2016 til 2017, og at antallet af anbringelser i strafcelle i mere end 15 dage er steget fra 7 sager i 2015, men 511 tilfælde i 2017.

Ifølge flerårsaftalen for Kriminalforsorgen skal et udvalg gennemføre et eftersyn af disciplinærstraffe og administrative reaktioner i fængsler og arresthuse. Udvalgets arbejde og forslag skulle have ligget færdigt medio 2018, men vil blive præsenteret for justitsminister Søren Pape Poulsen (KF) og forligskredsen bag aftalen i løbet af den kommende uge.

Relateret artikel: