Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Biskopper, imamer og overrabbiner: Danmarks retspolitik er blevet for hård

Danmarks håndtering af kriminalitet har i alt for høj grad fokus på straf, mens diskussionen om, hvordan vi hjælper indsatte til et lovlydigt liv, har for lav prioritet. De seneste 20 år er debatten kommet til at handle for meget om gengældelse, afskrækkelse og lange fængselsstraffe og for lidt om, hvordan vi forebygger kriminalitet og hjælper offer og gerningsmand til at komme videre med deres liv. Sådan lyder budskabet fra 15 ledende repræsentanter fra folkekirken, flere frikirker, muslimer i Danmark og Det Jødiske Samfund i et fælles debatoplæg, skriver Kristeligt Dagblad.

”Vores budskab er ikke, at kriminelle skal friholdes for straf, men at vi skal blive bedre til at hjælpe gerningsmanden til et liv uden kriminalitet. Vores fokus er også på offeret, der skal tages alvorligt, så skylden placeres rigtigt med en hurtigere retssag og erstatning, så vedkommende kan komme videre med sit liv,” siger formanden for Indre Mission, Hans-Ole Bækgaard, der er en af underskriverne.

Underskriverne efterlyser også, at civilsamfund og erhvervsliv bliver bedre til at hjælpe tidligere indsatte tilbage til samfundet.

Læs hele artiklen i Kristeligt Dagblad (betalingsartikel)

Link til relateret artikel:

Fængselspræst: Vi må ikke glemme, at der er et menneske bag det hårdkogte bandemedlem, Kristeligt Dagblad, 25-05-2021 (betalingsartikel)