Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Antallet af bandemedlemmer stiger

Stadig flere bandemedlemmer havner i Rigspolitiets banderegister. Og det kan have store konsekvenser for den enkelte, når bandepakkens initiativer bliver gennemført, skriver Politiken.dk – og fortsætter:

Den verserende bandekonflikt har tilsyneladende fået antallet af personer med tilknytning til bande- og rockermiljøet til at stige med op mod et hundrede nye medlemmer.

Tallet er nu nået op på 1.382, viser en ny opgørelse fra Rigspolitiet. I januar kunne Rigspolitiet ellers berette om et »rekordlavt« antal registrerede rocker- og bandemedlemmer. Dengang var der 1.257 personer i Rigspolitiets banderegister, og det var et fald på 600 personer i løbet af fem år.

Det nye tal fra Rigspolitiet korrigerer det tal, der er brugt i Justitsministeriets Forskningskontors seneste rapport om flowet i rocker- og bandemiljøet. Her anvender ministeriet tal fra januar til at konkludere, at ét bandemedlem hver dag vælger at stoppe den kriminelle løbebane, skriver Politiken.dk.

 

Læs også:

Stor gennemstrømning af medlemmer i rocker- og bandemiljøerne

Der er en meget stor gennemstrømning af medlemmer i rocker- og bandemiljøerne, fremgår det af en ny rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor om flowet i rocker-/bandemiljøerne. Rapporten blev offentliggjort den 8. september 2017.