Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

34-årige Morten har været udsat for vold: Ondskaben og vreden kunne have ædt mig op – Vi skal hjælpe voldsmændene til et bedre liv”

Den 34-årige Morten Dam Hansen har to gange været udsat for vold. Det seneste overfald ligger mere end ti år tilbage, og overfaldene har ændret hans liv for altid. Man han nægter at være bitter. ”Det er et ret så hårdt liv, men det er også et fantastisk liv,” siger han i et interview i Kristeligt Dagblad.

Han lever med svær PTSD og har konstant hovedpine. Han får førtidspension, men har ikke fået erstatning, hverken for sine tandskader eller af Erstatningsnævnet. Med hans egne ord har systemet ”på ingen måde” hjulpet ham efter overfaldene.

”Jeg har følt, at det var mig, der fik en dom for det overfald. Jeg er blevet straffet mange gange,” siger han i interviewet – og tilføjer: ”Jeg har været vred, men får det lov, æder det mig op. Hvis vreden og bitterheden bliver en del af mig, bliver det den sidste del af mig, der ryger.”

Han bliver spurgt, om han aldrig har tænkt på, at gerningsmændene havde fortjent en hård straf?

Han svarer: ”Jeg synes, at det er forfærdeligt, hvordan vi straffer mennesker i dag. Jeg vil ikke gøre mig klog på, om straffen skal være kortere eller længere. Men jeg synes, vi skal gøre mere for, at gerningsmændene ikke slår et andet menneske igen. Mit ønske er, at de bliver hjulpet til ikke at gøre det igen. … For mig handler det om at hjælpe voldsmændene til et få et bedre liv. De må have et elendigt liv, siden de kan gøre den slags, og det ville tjene samfundet langt bedre, hvis vi kunne hjælpe frem for at straffe.”

Læs hele artiklen i Kristeligt Dagblad (betalingsartikel)