Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

10.000 retssager skal undersøges: Her er centrale punkter i teledataskandalen

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har kaldt teledatasagen for »en vaskeægte skandale«, der har rokket ved borgernes tillid til retssystemet, skriver Information.dk. Kort fortalt kan skandalen have medført, at uskyldige er blevet straffet, mens gerningsmænd er gået fri, fordi politiets brug af oplysninger fra mobiltelefonernes telemaster har vist sig ikke at være pålidelig.

Det betyder blandt andet, at flere end 10.000 retssager helt tilbage til oktober 2010 skal gennemgås for at klarlægge, om og hvordan telemasteoplysninger har været brugt i bevisførelsen.

Flere anholdte er således blevet løsladt, og efter ordre fra Rigsadvokaten er telemaster nu udeladt fra verserende retssager.

Justitsministeriet udsendte før weekenden en 92 sider lang redegørelse fra Rigspolitiet og Rigsadvokaten, en 16 siders redegørelse fra Justitsministeriet, en 83 sider lang undersøgelse og et otte siders notat fra revisionsfirmaet Deloitte samt en 16-punktplan for nye tiltag. Information gennemgår i artiklen de vigtigste oplysningerne i redegørelserne.

Justitsministeriet udsendte torsdag den 3. oktober en pressemeddelelse, der indeholder links til redegørelserne samt justitsminister Nick Hækkerups (S) kommentarer til redegørelserne. Dagen efter udsendte ministeriet en pressemeddelelse med link til ”Fakta om tiltag i teledatasagen”.

Politisk er der rejst krav om en uvildig undersøgelse af teledatasagen, som det fremgår af en artikel på DR Nyheder.

Læs hele artiklen på Information.dk (betalingsartikel)

Relaterede artikler

Justitsministerens reaktion på teledata-redegørelser, Justitsministeriet, 03-10-2019

Fakta om tiltag i teledatasagen, Justitsministeriet, 04-10-2019

Teleskandale dør ikke efter ministers pressemøde: Partier kræver undersøgelser og samråd, DR Nyheder, 04-10-2019

OVERBLIK: Her er hovedpersonerne med noget på spil i teledatasagen, DR Nyheder, 04-10-2019

Minister lover snarlig brug af teledata i retssager, Information, 04-10-2019