Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ungdomskriminalitet i tal

Kriminalitet forbindes ofte med ungdomsårene. Faktisk begår unge mere kriminalitet end andre, men de bliver også oftere udsat for kriminalitet, skriver Det Kriminalpræventive Råd i en artikel med statistik om ungdomskriminalitet.

Selvom kriminalitet typisk sker i ungdomsårene, er det en mindre andel af de unge der begår kriminalitet. Fx har 4 % af de 12-25-årige stjålet varer i en butik inden for det seneste år. Og 0,9 % af unge under 18 år blev i 2016 mistænkt eller sigtet for en straffelovsovertrædelse. Tyveri er en af de kriminalitetsformer, unge oftest er udsat for og selv begår.

Der kan være mange årsager til at unge begår kriminalitet. For nogle unge kan det handle om spænding, en måde at være sammen med venner på, og for andre om at få adgang til materielle goder eller en konsekvens af mistrivsel.

Størstedelen af de unge, der begår kriminalitet på et tidspunkt i ungdomsårene, fortsætter ikke med det ind i voksenlivet.