Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Få styr på,
hvor mange penge du skylder

Økonomi- og gældsrådgivning

Café Exit tilbyder økonomi- og gældsrådgivning i flere fængsler, og vi har en åben rådgivning i caféen i København hver anden mandag eftermiddag (ulige uger, kl. 16-18).

 

I Café Exits økonomi- og gældsrådgivning kan du:

  1. Hjælp til at håndtere kontakten til kreditorer.
  2. Overblik over din gæld – hvem skylder du penge – hvor meget
    skylder du?
  3. Hjælp med at lægge et budget.
  4. Støtte til at få aftalt afdragsordninger.
  5. Støtte til at få sat gældsposter i bero.
  6. I særlige tilfælde hjælp til at søge om eftergivelse af gæld.

Det vigtigste er, at økonomi- og gældsrådgiveren hjælper dig med at få overblik og derfra kan se på de muligheder, der er – i netop din sag.


Hvem er økonomi- og gældsrådgiverne?

Økonomi- og gældsrådgiverne har forskellig faglig baggrund, køn og alder. Nogle er tidligere regnskabsfolk, der fx har arbejdet i fængsler – eller på anden vis har haft deres gang i fængslet. Flere er socialrådgiver- eller jurastuderende, der typisk har stor indsigt i økonomiske og sociale forhold. Du kan få stor gavn af deres viden og erfaring.

Fælles for dem alle er, at de brænder for at hjælpe netop indsatte og tidligere indsatte, der ønsker at starte på en frisk.


Udgang til økonomi- og gældsrådgivning

Du vil i nogle tilfælde kunne få udgang til Café Exits økonomi- og gældsrådgivning. Det kan du aftale med din kontaktperson i fængslet, der hjælper dig med at søge udgang.

Du kan også selv henvende dig til Café Exit via mail eller telefon. Se oplysningerne nedenfor.


Visitation til rådgiver

Når du har talt med Café Exits økonomi- og gældsrådgivningskoordinator, vil du i løbet af 14 dage blive visiteret videre til en økonomi- og gældsrådgiver, som du efterfølgende selv kan aftale et videre forløb med. Hvis du er usikker på, om din sag egner sig, er du altid velkommen til at ringe til os, så vi kan hjælpe dig med at få det afklaret.

Det er bedre at spørge om hjælp en gang for meget end en gang for lidt. Vi glæder os til at høre fra dig!

 

Åben rådgivning i caféen i København

Mandag eftermiddag kl. 16-18 i ulige uger kan du få økonomi- og gældsrådgivning i caféen, Saxogade 5, i København. Vi anbefaler, at du ringer eller mailer i forvejen for at booke en tid her.