Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Tal fra Rigspolitiet: Bandemedlemmer får nu markant længere fængselsstraffe

Fængselsstraffen til bandemedlemmer er på et år steget gevaldigt ifølge tal fra Rigspolitiet. I 2018 blev der givet 1,26 års fængsel i gennemsnit per dømt bandemedlem. I 2015 var tallet 0,85 år, hvilket betyder, at der er sket en stigning på 48 procent, skriver Jyllands-Posten.

Med bandepakkerne er der indført en række strafskærpelser, der vurderes at have øget straffene betydeligt. Bestemmelserne er blandt andet blevet brugt, da et medlem af banden Loyal to Familia (LTF) i december 2018 blev idømt 20 års fængsel og udvisning for drabsforsøg.

Længere straffe er dog ikke udpræget positivt, siger Line Lerche Mørck, der er professor i forebyggelse af radikalisering og bandeinvolvering ved DPU, Aarhus Universitet.

”Hvis man bare propper dem ind og smider nøglen væk i lang tid – og det synes jeg er tendensen lige nu – så er vi med til at skabe endnu mere hårdkogte forbrydere. Forskning viser, at hvis vi skal have bedre mennesker ud, som ikke fortsætter bandekriminalitet, så er det et stort problem med længere fængselsstraffe,” siger Line Lerche Mørck skriver Jyllands-Posten.

Læs hele artiklen på JP.dk