Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Stort fald i tip om radikaliserede i fængsler

Fængselsbetjente indberetter langt sjældnere end tidligere til Politiets Efterretningstjeneste (PET), at indsatte kan være blevet radikaliseret, skriver Politiken.dk.

Sidste år var der 60 indberetninger, oplyser Kriminalforsorgen til Ritzau, hvilket er halvt så mange som i 2016.

Oplysningerne er indhentet efter fængslingen tirsdag af en 29-årig mand i en sag om et voldsomt økseoverfald i Birkerød. Her har politiet oplyst, at PET havde fået besked om, at den sigtede havde ”stiftet bekendtskab med militant islamisme”. Overfaldet skete – ifølge politiets sigtelse – kun ti dage efter, at han var blevet løsladt fra en dom for røveri.

I Kriminalforsorgen er det rutine, at man indberetter til PET, hvis en indsat udviser tegn på at være radikaliseret. I 2015 blev det til 212 indberetninger. I 2016 var antallet 115 – og sidste år var det altså kommet ned på 60.

I Kriminalforsorgen understreges det, at indberetninger drejer sig om de bekymringer, man har – og at det ikke nødvendigvis betyder, at den indsatte faktisk er blevet radikaliseret, skriver Politiken.dk.