Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Støttepartier om lange behandlingsdomme: Bekymrende og skræmmende

Kriminelle, der er psykisk syge, får længere domme end kriminelle, der ikke er psykisk syge. Samtidig får flere psykisk syge behandlingsdomme og havner dermed i retspsykiatrien.

Det viser en undersøgelse fra Institut for Menneskerettigheder, der konkluderer, at de dømtes rettigheder er under pres under de nuværende forhold i retspsykiatrien, skriver DR Nyheder.

Institut for Menneskerettigheder mener, at der er brug for en gennemgribende reform af retspsykiatrien.

Både Radikale Venstre og Enhedslisten opfordrer justitsminister Nick Hækkerup (S) til at se nærmere på problemstillingen med de lange behandlingsdomme. I et skriftligt svar til DR Nyheder lægger ministeren dog vægt på, at behandlingsdomme for ham ikke handler om at straffe folk.

”Man skal huske, at en behandlingsdom handler om at behandle folk og ikke om at straffe. I de sager, hvor dømte er så syge, at de ikke skal i fængsel, er det vigtigste, at de får den bedst mulige hjælp, så de kan blive raske. Det er også derfor, at både dommere og læger løbende skal vurdere, hvilken behandling der er bedst for den enkelte,” skriver Nick Hækkerup til DR Nyheder.

Læs hele artiklen på DR Nyheder

Relaterede artikler:

Psykisk syge får alt for lange domme, Institut for Menneskerettigheder, 13-11-2019

Behandlingsdømt: Violas dom har ingen slutdato, DR Nyheder, 12-11-2019