Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Søren Pape fortryder blå idé om at sætte 12-15-årige børn i fængsel

De Konservatives formand, justitsminister Søren Pape Poulsen, har om nogen været været fortaler for de sidste fire års stramninger af retspolitikken herhjemme. På ét punkt er han med egne ord ”blevet klogere”. Det var forkert af de blå partier i 2014 at foreslå den kriminelle lavalder sænket til 12 år, siger han i et interviewi Kristeligt Dagblad.

Ifølge avisen er der i de seneste fire år foretaget 60 stramninger af paragraffer og regler på retsområdet, og de fleste er foretaget, mens Søren Pape Poulsen har været justitsminister. Han bliver i interviewet spurgt:

Når man taler med eksperter, siger de, at straffens længde ikke er afgørende for, om nogen tør kaste sig ud i kriminalitet. Det er derimod risikoen for at blive taget. Om man får fem, syv eller ni års fængsel er ikke afgørende…

”Men det er afgørende for samfundet,” svarer Søren Pape.

Men ikke for risikoen for, at der begås kriminalitet?

”Der bliver talt meget om forskning på dette område. Jeg håber, vi kan sætte en forskning i værk, der baserer sig på et eksempel som bandepakken. Vi er jo aldrig gået så langt før i Danmark. Det kunne være interessant at få undersøgt, om det at straffene er blevet så markant højere, har en indflydelse på, hvor mange der går ind i kriminalitet. Hvis det ikke har nogen indflydelse, er det selvfølgelig dybt beklageligt, men så har jeg det sådan, at så er det måske meget godt, at samfundet bliver fri for at have dem rendende imellem sig,” siger justitsministeren til Kristeligt Dagblad.

Læs hele artiklen i Kristeligt Dagblad