Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Program

Program for dagen

9:30Ankomst, kaffe, te, scones, frugt.  
10:00Velkommen – Peter Dexters, organisationschef i Café Exit byder velkommen sammen med Fangekoret.  
 10:15Formiddagens program: – Er de eksisterende narrativer om fængsler og indsatte befordrende for en positiv udvikling?
 Oplæg 1: ”Da lægerne ikke længere skulle være guder”. Britt Wendelboe, projektchef i TrygFonden fortæller om udviklingen af narrativet i sundhedsvæsenet, der muliggjorde et patientklagesystem.

Oplæg 2: ”Enten deler man sig op – eller også bliver man en del af noget…” Enhedschefen og den indsatte fortæller om udviklingen af et ”vi”, der omfatter indsatte, ansatte og eksterne.

Oplæg 3: ”Hjælp os med at give 45.000 unge en chance på arbejdsmarkedet”.
Torben Larsen, direktør, Give Steel, fortæller om det private initiativ We Grow People, der skal skabe en bevægelse for at få de unge på kanten af arbejdsmarkedet i uddannelse og job.

Drøftelse i grupper og i fællesskab: Hvilke(n) fortælling(er) om fængsler, indsatte og ansatte ville udgøre en ”månelanding”?
12.30Frokost – hvor vi også lærer at trække vejret.  
13.30Eftermiddagens program: Hvad er de første trin på vejen til månen? Og hvilke trin er allerede ved at blive taget?
 Oplæg 4: Det her er, hvad vi kan og vil. Civilsamfundsorganisationerne Elisabeth Rasmussen, sekretariatsleder, SAVN, Louise Graabæk, projektleder, Ungdommens Røde Kors, Line Lausted, projektleder, Røde Kors, fortæller om deres bidrag til månerejsen.

Oplæg 5: Har Kriminalforsorgen tid til samarbejde?  Annette Olesen, forsker, Aalborg Universitet, deler pointerne fra hendes undersøgelse af Kriminalforsorgens samarbejde med civilsamfundsorganisationerne. Janne Bergmann, enhedschef i Jyderup Fængsel deler erfaringer om samarbejdet i en presset hverdag.

Oplæg 6: Hvad er på spil, hvis vi ikke sætter kurs mod månen? Dorthe Kallestrup, sekretariatsleder, Offerrådgivningen, Ann-Katrine Hartmann, nyuddannet fængselsbetjent, deler, hvad der er på spil for de grupper, som de repræsenterer.
15:30Afsluttende drøftelse: Hvad har vi fået ud af dagen? Er vi klar til mere samarbejde?
Snacks og drinks.